Rakennekynnet

Mitä ovat rakennekynnet ?

Rakennekynnet ”rakennetaan” omien kynsien päälle. Materiaali voi vaihdella (geeli, akryyli jne). Rakennekynsiä tehtäessä voidaan lisätä omiin kynsiin pituutta, tai rakentaa vahvuus oman luonnonkynnen pituudelle. Geelikynsien valmistuksessa kynsien pinnalle asetellaan geeli, joka kovetetaan UV-valossa. Akryylikynsiä valmistettaessa massa kovettuu kynnen pinnalle ilmakovetteisesti. Rakennekynnet suojaavat luonnonkynsiä, niin että ne eivät lohkea eivätkä katkeile. Usein tuntuukin, että rakennekynnet kasvavat nopeasti, koska kynnet eivät enää katkeile eivätkä mene rikki rankemmissakaan askareissa.

Rakennekynnet eivät myöskään ”tunnu” miltään, toisin kuin useat markettien irtokynnet, jotka siis liimataan omien kynsien päälle. Myöskin pysyvyys on täysin eri luokkaa. Huolellisesti valmistetut geelikynnet eivät irtoa, vaan huollettuina pysyvät kauniina kuukaudesta toiseen. Huoltoväli on yksilöllinen ja riippuu paitsi omien kynsien kasvuvauhdista, myös esim. siitä, millaista työtä käsillään tekee. Keskimääräinen huoltoväli on usein  3-4 viikkoa.

Miksi rakennekynnet ?

Rakennekynnet pysyvät tasapituisina ja kauniina, ei enää eripituisia kynsiä, kynnet eivät liuskoitu, lohkeile tai katkeile.

Rakennekynsien pureminen on vaikeaa, voit päästä eroon ikävästä tavasta. Kynsilakat pysyvät siistinä jopa 3 viikkoa. Voit unohtaa lakan korjailun muutaman päivän välein, koska geelikynsissä lakka pysyy, pysyy ja pysyy…

Rakennekynsien mallin voit valita itse; suora, pyöreä, ovaali, kulmikas, suippo. Kun vahvistat omat kyntesi geelillä, voit kasvattaa ne nopeasti haluamaasi pituuteen. Voit myös saada pitkät kynnet jo ensimmäisellä käynnilläsi, silloin kynsien kärkiin liimataan ”tipit” (=eräänlaiset kynsijatkeet) ja geelivahvistus kovetetaan päälle. Tipeillä saadaan heti kauniin pituiset ja muotoiset kynnet esim. juhlaan, hääpäiväksi jne.

Geeleillä voidaan tehdä myös upea ja suosittu ranskalainen manikyyri. Kun ranskalainen manikyyri tehdään geelillä, se ei kulu pois eikä sitä tarvitse itse korjata kynsilakalla. Muista huollattaa rakennekyntesi säännöllisesti. Kauniit kynnet viimeistelevät kauniit kädet ja ovat eduksi meille jokaiselle.

Hyvä tietää ennen kynsienhoitoon tulemista

Kun olet tulossa laittamaan rakennekynsiä, kynsiesi ei tulisi edeltävän vuorokauden aikana olla kosketuksissa rasvaisiin aineisiin (voiteet, rasvat, öljyt, rasvainen ruoka jne).

Puhdista kyntesi kynsilakasta jo muutama päivä ennen kynsikäsittelyä. Näin varmistat, ettei vääränlainen kynsilakanpoistoaine vaikuta rakennekynsien laatuun (useat kynsilakanpoistoaineet sisältävät geelausta haittaavia hajusteita, öljyjä ja väriaineita).

Vältä kynsien kosketusta veteen vähintään puoli tuntia ennen kynsikäsittelyä. Tupakointi kynsikäsittelyn aikana/välillä, sekä lääkkeet kuten antibioottikuuri, voivat vaikuttaa heikentävästi geelauksen lopputulokseen.

css.php